12/17/2011

Jiletlenmiş Umutlar

  Hiç intihar etmeyi denediniz mi ? Ya da en basitinden bir bileğinizi kesmeyi ? Büyük ihtimalle cevabınız hayır,mazoşist değilsiniz en nihayetinde. Çoğunuz kendine zarar vermek yerine etrafına zarar vermeyi tercih ediyor,ki bu sizin için daha mantıklı,değil mi ? Bence intihar sanıldığı ve düşünüldüğü aksine güçsüzlük değil,güçlülük sonucu doğan bir şey. Kim hayatını sonlandırmaya cesaret edebilir ki ? Ben edemem sanırım,kendimi hiç o kadar güçlü düşünmedim,düşünemedim. Ama dediğim gibi,intiharı genelde hayattan bezmiş,artık dayanamayan insanların bulabildiği tek çıkış yolu olarak lanse ediyorlar... Şu açıdan bakıyorlar mı,çok merak ediyorum. Bu dünyaya kendi isteğimizle gelmedik ve yaşamaya zorlandık. Oysa ben yaşamak istemiyorsam,gideceğim yer alevlerin ortası mı olmalıdır bize hep söylendiği gibi... Her zaman mükemmel yaratılmış bir dünyadan bahsediliyor,bazen şöyle durup bakıyorum da,aynı dünyada mıyız acaba diye merak ediyorum. Ya da ben şizofrenim ve hayal dünyamda yaşıyorum. Çünkü görebildiğim acı dolu,ölmekte ve öldürmekte olan bir yer. Ve kendini kandıran on binlerce insan.Yaşam bu demek olmamalı. Ve eğer görüp görebileceğimiz şeyler bunlarsa,insanlara yaşam dayatılmamalı. 
  Çok yaşamadım,ama mutluluğun hayalci bir kavram olduğunu anlayabilecek kadarını görebiliyorum. Hayır,anlık tebessümler ve minik sevinçlerden bahsetmiyorum,mutlak mutluluk anlatmak istediğim. Ve ben bu örselenmiş duygularla,kendi intiharını çoktan etmiş umutlarla sanırım ona hiç ulaşamayacağım...

2 yorum:

  1. Bakış açısına göre değişir. Belki kendi isteğinle gelmedin ama gelmeni isteyen birileri vardı mutlaka. Öyleyse karşına çıkan her sorunda neden ben psikolojisini bir kenara bırakıp bir çıkış yolu aramak gerekir. Olumlu bir şeyler mutlaka vardır. Evet bu biraz pollyannacılıktır ama yine de bileğini kesmek bir çözüm yolu değildir. Ve bunu yapmak da bir cesaret işi değil tamamiyle ahmaklıktır. Kişiliğindeki zayıflığın dışa vurumudur. Sonuçta istemeden geldiysen isteyerek gidemezsin.

    YanıtlaSil
  2. Dediğin gibi,bakış açısı... Ve ben senin söylediğin gibi bakmadığımı zaten yazıda belirttim.

    YanıtlaSil

Bir de biz mırlayalım diyenler